Selecteer een pagina
7 ESSENTIËLE STAPPEN OM JE DROOM PROJECT TE REALIZEREN by Ireen Branders

december 19, 2019

Ireen Branders

Author: Ireen Branders

Hi there! I’m Ireen Branders. Van jongs af aan droomde ik er al van om een ondernemer te worden. Na vele jaren in de internationale bedrijfs wereld te hebben gewerkt en in het buitenland als expatriate te hebben gewoond is mijn droom eindelijk waar geworden. Ik heb Dream Building Coaching Int’l. opgericht en ik wil nu graag met jullie delen wat voor mij de 7 essentiële stappen waren om dit droom project te realizeren. 

Vraag jezelf even af: wat is mijn grootste droom? Een droom kan alles zijn, gewoon alles waar je gepassioneerd door bent. Geef toe, we hebben ze allemaal.

Aan een droom bouwen is net als het bouwen van een huis, een wolkenkrabber, een monument. Gebouwen moeten niet enkel mooi zijn, ze moeten ook sterk en functioneel zijn. En daar kruipt heel wat voorbereiding in alvorens de eigenlijjke bouwerken kunnen starten. Enkel deze constructies zullen er voor een hele lange tijd staan en zullen onder de meest turbulente omstandigheden kunnen standhouden. Kijk maar naar de Egyptische pyramiden. Na duizenden jaren staan ze er nog steeds en ze zijn bovendien nog succesvoller dan ooit!

Een huis bouwen is als een expeditie and zoals met alle expedities houdt dit onderzoek en planning in. Hetzelfde geldt voor het bouwen aan een droomproject. Een huis is meer dan 4 muren en een dak. Dat zelfde geldt voor het realizeren van een droomproject. Dit is meer dan het op de markt brengen van een mooi product, project of service. Zoals met elke constructie, vereist ook het realizeren van dromen bouwkunde en planning alvorens het project van start kan gaan. Wordt daar te snel over heen gegaan,  dan is het droom project vroeg of laat gedoemd om te mislukkken.

Alvorens ik meer vertel over de 7 essentiële steppen om je droomproject te realizeren, wil ik een paar nuttige tips met je delen die mij over de jaren heen geholpen hebben in andere projecten. Je vindt hier ook een link uit een artikel dat ik onlangs las in The Week, geschreven door Bud Dietrich – Architekt – 7 steps to building your dream home. Ik heb er nog een aantal eigen tips aan toegevoegd.

  • Doe het stap voor stap in een specifieke manier – je kunt niet beginnen plaasteren vooraleer je de 4 muren gebouwd hebt.
  • Neem je tijd, doe niks overhaast – doe je dat wel dan bestaat de mogelijkheid dat dit je creativiteit in de weg staat en dat je essentiele dingen over het hoofd ziet
  • Go big or go home – droom groots en maak grootse plannen
  • Denk nooit dat je idee gek is, laat je creativiteit de vrije loop
  • Neem geen genoegen tot dat je alle mogelijkheden grondig overwogen hebt – dus ik herhaal, neem je tijd, snel werk is nogal dikswijls half werk en daar zou je later wel es spijt van kunnen krijgen.
  • Laat anderen je niet demotivieren. Meestal is dit goed gemeend maar doe jezelf een plezier en volg je hart en intuitie. Luisteren naar negative adviezen en commentaren kan deze intuitie en je creativiteit ondermijnen.
  • Je zult zeker hindernissen op je weg tegenkomen. Maar hindernissen zijn er om te overwinnen, niks komt zomaar je weg opgewandeld. Hindernissen overkomen hoort haast bij “bij de job”.

De 7 essentiële stappen om je droomproject waar te maken.

De InnerLifeSkills 7 Step Dream Builder is een ongelooflijke manier om je droomproject om te zetten in een succesvol project

De 7 essentiële stappen om je droomproject waar te maken zijn……………………………………….

“ZIJN”

Stap 1: Identiteit (Identity)

Wat is de Identiteit van je project. JE MOET EERST “ZIJN” ALVORENS JE KAN “DOEN”!

Dus, de eerste stap gaat enkel over wie ben je, of wat is het wat je wil realizeren? Deze stap moet  solide zijn omdat het de fundering is van je droomproject. Als je niet duidelijk weet wat het project is, of wie jij bent, dan zullen de andere stappen niet ten volle kunnen uitgewerkt worden. Met als gevolg, dat ook deze niet solide zullen zijn en onvoldoende ondersteuning geven aan de daaropvolgende stappen.

“DOEN”

Stap 2: Visie (Vision)

Go big or go home – Droom groots zonder belemmeringen, maak je nog niet druk over financiering en systemen.

Wat is je ultieme droom en waar staat ze voor in de wereld? Dit is nog een andere belangrijke fundering. Het is lange termijn denken. Hoe ga je je focus markten of niche markten inspireren.

“NOG MEER DOEN”

Stap 3: Stem (Voice): Hoe ga je je project communiceren met een zo hoog  mogelijke impact?

Hoe breng je je boodschap naarbuiten? En aan wie?. In deze stap ga je niet alleen verder nadenken over je product/project  maar ook over niche markten of focus markten. Over hoe jij met jouw product of droom de juiste mensen over de streep kunt trekken om klant te worden of je project te ondersteunen.

“EN NOG MEER DOEN”

Stap 4: Relateer (Relate)  Het leven gaat over relaties!

Hoe en met wie bouw ik relaties om deze droom te verwezelijken? Met wie kan ik samenwerken? Je kunt dit niet alleen en het goede nieuws is dat je er ook bijlange niet alleen voorstaat. Dus we moeten relaties opbouwen om de droom waar te maken. Zelfs al zijn het concurenten. In deze stap ga je hier verder op in en zul je er versteld van staan  hoeveel mensen op hun eigen manier jouw droom helpen realizeren.

Stap 5: Waarheid (Truth)

Hoe versterk ik mijn droom door de waarden waar ik voor sta te verwerken in mijn droom. Deze waarden worden vaak over het hoofd gezien of op termijn vergeten. Het gaat hier over integriteit, credibiliteit en geloofwaardigheid. Een project zonder waarden verliezen hun kracht en houden geen stand. In deze stap moeten we soms es terugblikken op de eerste 3 stappen…………(zie je waarom de vorige stappen zo belangrijk zijn?)

Step 6: Power (Kracht)

En nu pas gaan we bekijken welke financiele middelen we nodig hebben, welke keuzes we moeten maken en welke verantwoordelijkheden we moeten opnemen.

Geld is belangrijk en zonder geld kan geen enkel project gerealizeerd worden. Zelfs al gaat het over een liefdadigheids project. (Zie je nu hoe belangrijk het is om eerst al de voorafgaande stappen uit te werken?)

Step 7: Action (Actie)

Welke systemen heb ik nodig om de droom waar te maken? Welke systemen laten mij toe om me te focussen op mijn eigenlijke project/product.

Zie je hoe elke opeenvolgende stap steunt op de vorige stappen? Zie je nu dat zonder IDENTITEIT je niet kunt werken aan je VISIE en dat Identiteit en Visie de funderingen zijn van VOICE. Hoe kun je nu Voice geven aan een droom project wanneer je niet weet wat de droom inhoudt. En op deze manier gaan we verder, elke stap is de ondersteuning en bouwsteen voor de volgende stappen. We zorgen ervoor dat elke stap, elke bouwsteen, goed uitgewerkt is en dat we volledige klaarheid hebben over elke detail. We zorgen ervoor dat elke stap of bouwsteen zo solide is dat je hele droom project voor eeuwig en altijd kan staan.

Dit zijn dus de 7 essentiële stappen om je droomproject te realizeren

]

Bronnen:

Colleen Joy – InnerLifeSkills

Bud Dietrich – 7 steps to building your dream home

Related Articles

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Share This